Hello, world!
Hello, world!
This is my first post.
24/7 destek.
SSL ile ödemeler güvende.
If you want to use a free online photo editor, then you ought to think about the features it has to offer and whether it’s really what you need. This guide will talk about some of those features that you may like to look for. If you want to shoot photos without spending too much time, or if you simply want to have them done for the own personal
When you employ term paper writing services, you get reassurance. But just because essay writing service you have hired them doesn’t mean they’re going to do something for you. To make sure that they do your job, here are a few things to search for. They will assist you with all of the demands of an
WordPress temaları nasıl Türkçeleştirilir? Eklenti indirmeden WordPress teması Türkçeleştirmek için birden fazla seçenek bulunmaktadır.
1.Dil Dosyası İndirmek
WordPress temasını Türkçeleştirmek için dil dosyasına ihtiyaç vardır. Bu dosyalar ‘’.po’’ ve ‘’.mo’’ uzantılı dosyalar olmalıdır. Temayı Türkçeye çevirmek için uzantılı dosyalar kullanılmalıdır. Bu dosyalar genellikle languages klasörlerinin içinde yer alır. Tercih etmeniz gereken ilk dosya seçenekleri şunlardır: en_US.po, eklentiismi.pot veya temaismi.pot isimli çeviri dosyalarıdır. Eğer bu eklentilerden birini yüklediyseniz FTP ile sunucuya bağlanarak Wp-content > Themes > Temanız > Languages veya Langs aşamalarını sırasıyla takip edin. Daha sonra eklenti dosyasını bilgisayarınıza kaydedin.
2.Çeviri Programı
Eklentileri Türkçeleştirmek için size yardımcı olacak pek çok araç bulunuyor. WordPress temalarını Türkçeye çevirirken Poedit aracını kullanabilirsiniz. Poedit aracının ücretsiz veya ücretli programları bulunuyor. Ücretli versiyonu daha işlevsel olmakla beraber profesyonel insanlar tarafından daha çok tercih ediliyor. Ancak bu iş mesleğiniz değilse ücretsiz hali sizin işinizi görmek için yeterli olacaktır.
WordPress tema Türkçeleştirme işini kolay bir şekilde yapan eklentiler de bulunuyor. Bu yöntemlerle kolaylıkla Türkçeleştirme işini yapabiliyorsunuz. Öncelikle eklenti için kullanılacak uygulamanın ismi Loco Translate. Admin Paneli > Eklentiler > Yeni Ekle işlemini adım adım uygulayın. Sağ üst köşeye Loco Translate yazın. Bu eklentiyi kurun ve etkinleştirin. Daha sonra giriş yapın ve seçmek istediğiniz eklenti ve temaya tıklayın.
Bu aşamada karşınıza dil dosyaları çıkacak. Dil seçimi kısmına gelin ve WordPress seçeneğinin seçili olup olmadığını kontrol edin ve alt kısımdan Türkçeyi seçin. Diğer aşamada ise yer seçimi kısına geleceksiniz. Author seçeneğine tıklayın. Böylece tema kendi içindeki dosyalara eklenecek. Şimdi çeviri işine başlayabilirsiniz. Çeviri butonuna tıklayınız. Açılacak olan sayfadan çevirilerinizi yapmaya başlayabilirsiniz.
SDL Translate: Bir android uygulamasıdır. Tek başına kullanmak yeterli değildir ama destek almak için uygundur.
E-ticaret avantajları ve dezavantajları nelerdir? Sorularının yanıtını yazımızda bulabilirsiniz. E-ticaret nedir? WordPress e-ticaret sitesi yapımı ile ilgili olan yazımız içinde buraya tıklamanız yeterlidir.
E-ticaret avantajları ve dezavantajları konusunu iki bölümde inceleyelim. Önce avantajlar ile başlayalım ardından dezavantajlara geçelim.
Sanal dünyanın avantajları birçok kategoride değerlendirilebilir. Ödeme noktasında ve pazarlama noktasında büyük avantaj sağlayan e-ticaret siteleri, kısa sürede dünyanın ekonomik sisteminin merkezine yerleşmiştir. E-ticaret sitesinin avantajları:
Site açarak satış yapmanın birçok avantajı vardır. Ancak bunun yanında dezavantajları da vardır. E ticaret kategorisinde iade işlemleri, satılan ürünün hatalı çıkması ve kargo işlemlerindeki aksaklıklar satış kalitesini olumsuz etkilemektedir. Bu kategoride problem teşkil eden konular şunlardır:
Ekonominin lokomotifi haline gelen internet dünyası, e-ticaret dünyasının gelişmesinde etkili olmuştur. İade, kargo, ödeme ve güvenilirlik konusunda müşteri onayını almış olan siteler bugün için satış cirosu en yüksek olan sitelerdir.
E-Ticaret nedir? Dijital dünyanın gelişmesi, elektronik keşiflerin hızla devam etmesi ve yazılım dünyasının maksimum seviyeye ulaşması ile birlikte e-ticaret İnternetin kolay ve pratik kullanımını sağlayan android teknolojisinin gelişmesiyle neredeyse bütün işler cep telefonu tarafından takip edilebilir hale geldi.
Alışveriş dünyası da hızlı bir şekilde internet dünyasına kaydı. Zaman kısıtlamasını ve mekan kısıtlamasını ortadan kaldıran sanal marketler ve alışveriş siteleri pratik çözümler sunmaya başladı. E-ticaret ekonominin vazgeçilmez bir unsuru olarak iş hayatımıza girdi. Web sitesi yaptırmak ve e-ticaret kategorisinde ekonomiye dahil olmak isteyenler için nedir? nasıl yapılır? gibi sorular gündeme gelmektedir.
İnternet üzerinde kişiye özel ID verilerek açılan, resim, video, yazı ve mesajlaşma gibi imkana sahip adresler site olarak tanımlanmaktadır. Bu sitelerin ticari anlamda tasarlanması durumunda site eticaret özelliğine kavuşmaktadır. Bu siteler üzerinden yapılan ticarete e-ticaret denilmektedir. hosting paketi alımıyla başlıyor. Uzun rakamlardan ve simgelerden oluşan ID adresi anlamlı kelimelere dönüştürülüyor ve domain olarak tescilleniyor. Bu işlemde tercih edeceğiniz kelime sektörünüzle ilgili olmalıdır ve uzantısı popüler olmalıdır. Bugün e-ticarette marka olmak için en çok com uzantısı tercih edilmektedir. İnfo ve net uzantısı da son zamanlarda popüler olan uzantılardır.
Kişiye veya kuruma özel tasarlanabilen web siteleri, yazılım ekleme özelliğine sahiptir. Arama motoru, canlı destek, ödeme ve kargo yazılımı, fotoğraf zomlama ve benzeri birçok yazılım eklenebilir. Güvenlik sertifikası alarak güvenli bir hale getirilebilen eticaret siteleri, yönetim panelinden kolaylıkla yönetilebilir.
Günümüzde hızlı şekilde e-ticaret sitesi açmak için WordPress çok ideal bir tercih halini almıştır. WooCommerce eklentisi yardımı ile çok kaliteli e-ticaret siteleri kurabilirsiniz. WooCommerce nedir? yazımızı incelemenizi ardından WooCommerce kategorisi altında bulunan eklenti ve temalara göz gezdirip takıldığınız konularda bize ulaşmanızı rica ederiz.
Neden teknik SEO denetimine ihtiyacınız var? Teknik SEO, Arama Motoru Optimizasyonunun temelidir. Bir web sitesinin organik aramada yer alması temel bir gerekliliktir. Sektörünüzdeki en iyi içeriği yayınlayabilirsiniz, ancak Google onu tarayamaz ve dizine ekleyemezse, sıralamaya girmez. Teknik SEO, SEO’nun en çok gözden kaçan yönüdür. Arama motorlarında sıralama ile ilgili sorunların çoğu tekniktir.
Web sitesi sağlığının mantıksal yapısı, aşağıdaki ayrıntılarla birlikte 3 kategoriye (Tarama, Dizine Ekleme, Sıralama) ayrılmıştır.
Tarama: İlk şey, hedeflenen tüm sayfalarımızın arama motorları tarafından taranmasını sağlamaktır.
İyi Site Yapısı: Önemli sayfalarınız, ana sayfadan birkaç tıklama ile kolayca bulunabilmelidir. Birkaç nedenden dolayı iyi çalışabilir;
İndeksleme: Sayfalarınızın gerçekte kimlerin indekslendiğini izleme ve hataları aktif olarak izleme zamanı.
Önbelleğe alma: Önbelleğe alınan sürümü kontrol etmeli ve gerçek sürümle karşılaştırmalısınız. Bunun arkasındaki amaç şudur:
Sıralama: Kaç sayfanın trafik aldığını bulmalısınız. Muhtemelen ana sayfanız, kategorileriniz, ürünleriniz ve içerik sayfalarınız olacaktır. Site haritanızdaki URL sayısına bakmalısınız. Daha doğru veriler istiyorsanız, URL’lerin listesini analizlerden bir CSV’ye aktarabilirsiniz.
Neden teknik SEO gerekir sorusuna cevap verdik. Aklınıza takılan soru ve görüşleri iletebilirsiniz.
Teknik SEO denetimi için araçlar nelerdir? Web sitenizin ihtiyaçlarına göre teknik SEO denetim araçlarını seçebilirsiniz.
Teknik yaklaşımı anlamak için tanımlama ve düzeltme konusundaki hataları bulmalısınız:
Web sitenizin teknik SEO’sunun ne kadar iyi performans gösterdiğini görmenize yardımcı olacak en iyi ücretsiz araçlardan biridir.
Google arama sonuçlarındaki konumunuzu izlemenize yardımcı olur. Bunu şu amaçlarla kullanabilirsiniz:
Web sitelerinin URL’lerini arama motorları gibi tarayan bir tarayıcıdır. Sayfa içi SEO’yu analiz etmek için yaygın hataları ve sorunları belirleyebilir ve önemli yerinde öğeleri getirebilir. Bu araç, 500 sayfaya kadar ücretsiz bir versiyona sahiptir. Teknik analiz ile web sitenizin sağlığını analiz etmenize yardımcı olur. Bozuk bağlantıları bulabilir, yönlendirmeleri denetleyebilir, sayfa başlıklarını ve Meta Verileri analiz edebilir, yinelenen içeriği keşfedebilir, robotları inceleyebilir, XML site haritaları oluşturabilir ve çok daha fazlasını yapabilir.
Web tarayıcısından bir alanı tarayan bir SEO site denetim aracıdır. Çevrimiçi bir rapor oluşturabilir ve olası sorunları bulabilir. Çevrimdışı analiz ve raporlama için teknik SEO raporunu okunması kolay biçimde gösterir.
Bir web sayfasını ve sayfa yükleme sürelerini hızlandırmak için iyileştirilebilecek önerilen alanları kontrol eden ücretsiz bir çevrimiçi araçtır. Sayfa İçi SEO güncellemeleri ve siteniz üzerinde gerçek bir etkisi olan diğer sunucu düzeyinde site hızı değişiklikleri için önerilir. Bu araç, CMS web sitesine (örneğin, WordPress) uygundur.
En iyi SEO sonuçlarını sağlamak için yapılması gereken birkaç adım vardır;
Google, sayfa hızının mobil aramalar için bir sıralama faktörü olduğunu açıklığa kavuşturuyor. Google web yöneticisi, bir sayfanın performansının bir kullanıcının deneyimini nasıl etkilediğini gösterir. Etkili bir şekilde optimize etmek için çeşitli ölçümleri dikkate alabilir. CSS / JavaScript dosyalarınızın küçültülmesi ve Görüntü sıkıştırma gibi iyileştirmelere ihtiyaç duyanları görmek için web sitenizi oluşturan farklı öğeleri değerlendirmelisiniz.
Web sitenizde yeni olan biri web sitenizde kolaylıkla gezinip gidemiyorsa, iki şey olacaktır. İlk olarak, potansiyel müşterileri kaybediyorsunuz. Web tarayıcıları insanlara benzer. Hangi yoldan gideceklerini bulamazlarsa, tüm iyi içeriği dizine eklemeden ayrılacaklar. Bu, web sitenizin arama sorgularında görünmeyeceği anlamına gelir. İnternette gezinirken bir sunucuya web sayfalarına erişmek için istekte bulunursunuz. Ancak bir şeyler ters gittiğinde, bir sayfa hata kodu ile karşılaşacaksınız.
Her kodun farklı bir anlamı vardır ve işte farklı durum kodlarının hızlı bir dökümü: –
Teknik SEO bilimi bu hataların üzerinden gelmenizi sağlayacak internet sitelerinin cerrahi görevini üstlenmektedir.
Teknik SEO denetimi için araçlar listeme eklemeler yapabilirsiniz yorumlarınızı bekliyoruz.
Teknik SEO nedir? SEO’nun ana unsurları nelerdir? Teknik SEO, harika bir arama stratejisinin temelidir. Tüm bağlantılara ve harika içeriğe sahip olabilirsiniz, ancak teknik mimariniz iyi değilse sıralama şansınız en az seviyededir.
Web sitenizin bel kemiğidir. Arama motoru botları tarafından doğru bir şekilde taranması gereken içeriğin sahne arkası yapısıdır. Teknik SEO, tüm SEO sürecinde önemli bir adımdır. Teknik SEO’nun web sitenizdeki gerçek içerikle ilgisi yoktur. Teknik SEO’nun amacı, web sitenizin altyapı gibi teknik bölümlerini optimize etmektir. Google, web sitenizin teknik organizasyonuna, tek sayfaları nasıl optimize ettiğinize, bağlantı kurma yapısına ve tek sayfalık içeriğin kalitesine büyük ölçüde güvenmektedir.
Arama motoru botları sayfalarınızı kullanıcının arama sorgusuna göre almadan önce, ilk olarak web sayfası kodunu çalıştırır ve sayfanın yapısını anlamak için içeriğini değerlendirir. Arama motoru botları, oluşturma işlemi sırasında tüm bilgileri toplar. Daha sonra, web sayfanızın içeriğinin kalitesini ve değerini rakiplere ve arama yapan kişilere göre sıralamak için kullanılır. Son derece optimize edilmiş web siteleri ve kaliteli içerik, SERP’lerin ilk sayfasında daha üst sıralarda yer almaktadır. Daha yüksek sıralamalar ve daha yüksek trafik, bu da daha iyi yatırım getirisi anlamına gelir.
Sayfa İçi SEO: Web sitenizdeki içeriğe bakar ve bunu kullanıcının aramasıyla daha alakalı hale getirebilirsiniz.
Sayfa Dışı SEO: Bağlantı kurma olarak da bilinir. Arama sıralaması işlemi sırasında web sitenizin güvenini artırmak için diğer web sitelerinden bahsetme (bağlantılar) alma işlemidir.
Teknik SEO: Üçlüyü tamamlar. Teknik bilgiler olmadan, arama motorları web sitenize erişemez ve bu da sıralama şansınızı ortadan kaldırır.
WordPress SEO nasıl uygulanır? Yapılır? Sorularına cevapta yakında sizlerle olacak. Bizi takip etmeyi bırakmayın.
Blog nedir? Nasıl kullanılır? Bloglar, insanların fikirlerini dile getirmelerine, fikirlerini, düşüncelerini, deneyimlerini ve bilgilerini ortak bir kürsüye ifade etmelerini sağlayan harika platformlardır. Bugün, bloglama Internet dünyamızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bloglar, ünlülerin hayranlarıyla iletişim kurmalarına yardımcı olur. Öte yandan, politikacılar, ünlüler ve diğer ünlü kişiler sıklıkla rakiplerine karşı koyuyor ve bloglarında bahsedilen şeylere karşı çeşitli tartışmalara düşüyorlar. Bununla birlikte, bloglama konusu nedir?
Bloglar, aslında günlük olarak yazı yazabilecekleri web siteleridir. Sürekli olarak gerçekleşen bir etkinliktir ve bu da sürekli değişen bilgi gelişimini içeren toplumsal bir fenomendir. Bunlara online gazeteler denir, burada haber makaleleri, kişisel deneyimler veya farklı şeyler hakkında yorumlar bulunur.
Bununla birlikte, bu, blogların yalnızca kişisel günlüklerinde olduğu gibi kişilerin kişisel hislerini, düşüncelerini ve görüşlerini içerdiği anlamına gelmez. Kişisel bloglar sadece bir blog biçimidir. Blogların çok sayıda başvurusu vardır, örneğin şirketler tarafından müşterilerini ve çeşitli paydaşları güncel tutmak için kullanılırlar. Bunu bir iletişim aracı olarak kullanıyorlar. Böylece, kişisel blogların yanı sıra, iş blogları da var.
Bloglar temelde web sitelerinin türleri ise, o zaman tipik bir web sitesi ile bir blog arasındaki fark nedir. Tipik bir web sitesi, site içindeki birkaç alt sayfaya bağlanan bir ana sayfayı gerektirir. Örneğin, BBC sitesi birkaç geniş kategoride organize edilen birçok makaleden oluşan bir haber web sitesidir. Öte yandan, bir blog, girdilerin kronolojik sıraya göre düzenlendiği tek bir sayfadır. Eski yayınlar arşivlere gönderilir, ancak bu, insanların gerçekten endişe duyduğu mevcut kayıtlardır.
Basitlik ve blogların kullanım kolaylığı, popülerliklerinin göklere çıkmasına neden oldu. Kurulumu kolaydır, ayrıca güncellenmesi son derece kolaydır. Bloglarla, bu statik html dosyalarıyla uğraşmaya ve onları sunucuya yüklemeye gerek yoktur. Burada tek yapmanız gereken bir yazı yazmak ve yayınla düğmesini tıklamaktır. Blog, çok güçlük çekmeden güncellenir. Bu kadar basit! Bir blog güncellemek ve korumak için teknik bilgiye ihtiyaç duymaz.
Bir blog yazan ve bu blog yazan kişiye bir blog yazarı denirken bir blog güncelleme günlük etkinliğine ‘blog yazma’ denir. Bir kişi bloga bu okuyucuya girdiğinde, blog bir web sayfasıdır. Okuyucu, bloglar hakkında yorum yapabilir ve konuşmaya katılabilir. Bir blog’daki ilanlar, yayınlanan en yeni blogun yukarıda gösterileceği ve büyük blog’ların izleneceği anlamına gelen kronolojik sırayla korunmaktadır.
Hiçbir kodlama bilgisi gerekmediğinden, herkes ve herkes kendi bloglarına başlayabilir. Bir blog açmak için, tek yapmanız gereken ücretsiz bir blog hizmeti bulmak ve akılda kalıcı bir adla kaydolmaktır.
Blogun düzeni için, blog hizmeti tarafından sunulan pek çok web şablonundan herhangi birini alabilir veya kendi başınıza bir şablon yapabilirsiniz. Bir yayın oluşturmak için bir seçenek var, ki burada biri sizin yayınlarınızı yayınlayabilir. Bu kadar basit! Ve blogunuz yolda! Rol yapmaya hazır ve dünyaya bağlanmaya hazır. Ayrıca, blogunuzu, aynı bloga olan trafiği artırmak için nasıl tanıtacağınızı bilmek de önemlidir.
Böylece, bloglar insanların çeşitli konulardaki görüşlerini, düşüncelerini ve duygularını İnternet üzerinden yazmasına, yayınlamasına ve dağıtmasına izin veren kıvrımlardır. Bu bloglar daha sonra kronolojik olarak düzenlenir ve böylece daha günce benzeyen bir format kazandırılır. Bu, dünyanın farklı yerlerinden gelen kişilerin birbirine daha yakın bir yerde bir araya getirildiği ortak bir platformdur.